سفارش تبلیغ
صبا ویژن

با انواع مختلف پارکت و کاربردهای آنها آشنا شوید

اگرچه امروزه گزینه های مختلفی برای خرید لمینت و کفپوش در دسترس است و روز به روز نیز بر تنوع و طرح و رنگ های آنها افزوده می شود، اما پارکت همچنان جزء پرطرفدارترین انواع کفپوش ها است. اما پارکت انواع مختلفی دارد که شاید مهمترین آنها که حتما با آنها آشنایی دارید، پارکت لمینت و انواع پارکت چوبی است. با این حال پارکت ها انواع مختلف دیگری نز دارند که در این پست قصد داریم به معرفی آنها بپردازیم.

پارکت چیست؟

پارکت یک نوع  کفپوش است که از چوب طبیعی ساخته می‌شود‌.  این کفپوش‌ها برای تولید، نیاز به فرآیند خاص و پیچیده‌ای ندارند. بلکه تنها چوب درختان به الوارهایی تبدیل می‌گردند و سپس در ابعاد کوچکی برش داده می‌شوند. در آخر این قطعات در کنار هم چیده می‌شوند و به پارکت تبدیل می‌شوند. تا چندی قبل، پارکت‌ها از چوب درختان متفاوتی از جمله درخت بلوط، کاج، افرا، بامبو و زبان گنجشک ساخته می‌شدند. اما امروزه با توجه به نگرانی‌های زیست محیطی، از قطع درختان خودداری شده و انواع پارکت از مواد مصنوعی تولید شده و در بازار یافت می‌گردند. در هر صورت پس از آشنایی با انواع مختلف این نوع کفپوش‌ها تصمیم گیری با شماست که کدام یک را به کار ببرید .

آشنایی با انواع پارکت

پارکت‌ها انواع متعددی دارند، که این تنوع و تعدد به جنس چوب درخت، رنگ، سختی، دوام و روشن یا تیره بودن آنها برمی‌گردد. در ادامه به انواع مختلف این کفپوش‌ها می‌پردازیم.

پارکت لمینت

این پارکت یکی از انواع پارکت چوبی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ساخت این نوع پارکت، مقاوم‌ترین و محکم‌ترین چوب درختان را مورد استفاده قرار می‌دهند. برای ساخت پارکت لمینت، مدت زمان بیشتری نسبت به پارکت چوبی صرف می‌شود. دلیل آن هم این است که باید چندین قطعه چوب برای ساخت آن مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت انواع پارکت و کفپوش لمینت

کفپوش لمینتنوع دیگری از انواع کفپوش است که طرفداران زیادی دارد. اما بین این نوع کفپوش با پارکت تفاوت‌هایی وجود دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.

  • پارکت‌ها در مقابل آب به سرعت واکنش نشان نمی‌دهند. اما لمینت‌ها بسیار مقاوم‌تر هستند.
  • پارکت‌ها از نظر دوام، از مقاومت بسیار بالایی نسبت به لمینت‌ها برخوردارند.
  • پارکت‌ها از تنوع بیشتری برخوردارند
  • از نظر قیمتی هم پارکت‌ها چون یک نوع پوشش لوکس هستند به نسبت لمینت‌ها قیمت بالاتری دارند.

انواع پارکت دیواری

این نوع پارکت‌ها به جای نصب روی کف، بر روی دیوارها نصب می‌گردند. همچنین پارکت‌های دیواری از دسته‌ی پارکت چوبی و لمینت به حساب می‌آیند. پارکت دیواری به عنوان یک محافظ در مقابل عوامل طبیعی و غیرطبیعی آسیب به دیوار عمل می‌کند. دیوارپوش‌ها از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردارند. همچنین پارکت‌های دیواری به راحتی با کفپوش‌ها ست می‌شوند و یک جلوه خاص به محیط شما می‌دهند.

دیوارپوش‌ها در چه مکان‌هایی استفاده می‌شوند؟

پارکت‌های دیواری در انواع رنگ و مدل‌های متنوع وجود دارند. با توجه به رنگ‌ دکوراسیونتان می‌توانید از انواع رنگ دیوارپوش‌ها استفاده کنید. دیوارپوش‌ها در محل‌هایی مانند دفتر کار، رستوران، کافه، سالن کنفرانس، بوتیکها، منزل و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پارکت چوبی

از دیگر کفپوش‌های بسیار محبوب بین مصرف کنندگان، انواع پارکت یا کفپوش چوبیاست. این پارکت‌ها با قرار دادن قطعات چوبی در کنار همدیگر، سطحی از ساختمان را پوشش می‌دهند. این مدل از کفپوش‌ها به دلیل این که هیچ‌وقت قدیمی نمی‌شوند، به یکی از منحصر به فرد‌ترین نوع پارکت تبدیل شده‌اند. پارکت‌های چوبی از درختان گردو، افراد، زبان گنجشک و بلوط ساخته و تهیه می‌شوند.

انواع پارکت پلاستیکی

کفپوش‌های پلاستیکی که در بازار به فراوانی یافت می‌شوند را به اشتباه پارکت پلاستیکی می‌گویند. این کفپوش‌ها به دلیل مواد مضر شیمیایی که درونشان وجود دارد، بسیار برای سلامتی انسان‌ها خطر آفرین هستند. مخصوصاً در زمان آتش‌سوزی، موادی را از خود آزاد می‌کنند که مشکلات تنفسی شدیدی به بار بیاورند. همچنین این نوع کفپوش‌ها به هیچ عنوان با محیط زیست سازگار نیستند و در صورتی که بخواهید آنها را تعویض کنید، دیگر قابل استفاده نمی‌باشند. رها شدن این کفپوش‌ها در محیط زیست، باعث آسیب به جانوران و حیات انسان‌ها می‌شوند.

کفپوش اپوکسی

از دیگر کفپوش‌هایی که به راحتی می‌توان بر روی سطوح بتنی اجرا و پیاده کرد، کفپوش اپوکسی است. این نوع کفپوش ضخامت بسیار کمی دارد. اما عایق حرارت و رطوبت است. کفپوش اپوکسی به شدت آنتی باکتریال می‌باشد. این کفپوش‌ها را در سالن‌های ورزشی، بیمارستان‌ها و دیگر مکان‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. این کفپوش‌ها به راحتی قابلیت شستشو دارند و به سرعت مورد نظافت قرار می‌گیرند. به همین دلیل استفاده از این کفپوش در بیمارستان‌ها بسیار کاربرد دارد.

معایب کفپوش اپوکسی

اگر بخواهیم از معایب این کفپوش بگوییم، باید حتما به ترک خوردگی این نوع کفپوش بعد از چند ماه اشاره کنیم. زیرا به دلیل مقاومت کم موجب می‌شود، بعد از مدتی استفاده کفپوش ترک بردارد و همچنین به راحتی خط و خش پذیرد. از دیگر معایب آن، می‌توان به کدر و مات شدن کف پوش در مدت کوتاه اشاره کرد.